Натпревар по англиски јазик

На регионалниот натпревар по англиски јазик што се одржа во Сабота, на 13 Април,ученичката Матеа Стамчевска од седмо одделение успеа да освои трето место.Горди сме на успесите на нашите...
Програма ,,РОДИТЕЛСТВО ЗА ЦЕЛОЖИВОТНО ЗДРАВЈЕ”

Програма ,,РОДИТЕЛСТВО ЗА ЦЕЛОЖИВОТНО ЗДРАВЈЕ”

Во нашето училиште започна реализација на Програмата ,,РОДИТЕЛСТВО ЗА ЦЕЛОЖИВОТНО ЗДРАВЈЕ” за родители на деца на возраст од 5-10 години – РЦЗ – ДЕЦА, поддржана од Општина Карпош. До сега реализирани се 2 од 5 те предвидени Сесии. Сесиите со...

Денес во нашето училиште се одржа првата обука за Прва помош на тимот кој ќе учествува на престојниот општински натпревар. Обуката ја одржа млада волонтерка од Црвениот Крст , која на тимот им демонстрираше постапка на реанимација.              ...
Работилница за 2 Април

Работилница за 2 Април

Преку работилница за поттикнување креативност, истрајност, соработка, комуникација, концентрација, самодоверба, социјални вештини дел од учениците од ООУ “Аврам Писевски” заедно со нивниот дефектолог Маријана Грчевска Чадиковска, го одбележаа 2ри Април...
Детска ликовна колонија св “Пантелејмон”, Горно Нерези

Детска ликовна колонија св “Пантелејмон”, Горно Нерези

На ден 28 и 29 септември се одржа 17-тата Детска ликовна колонија св “Пантелејмон”, Горно Нерези во организација на Детскиот ликовен центар, а со поддршка на Општина Карпош. Во рамки на оваа културна манифестација, учествуваа ученици од десетте основни...
Стоматолошки преглед

Стоматолошки преглед

На 21.9.2023 Катедрата за детска и превентивна стоматологија при Стоматолошки факултет изведе стоматолошки преглед кај учениците од VII одделение,со цел проценка на нивото на кариес кај 12 годишни...
Среќен почеток за нашите ученици

Среќен почеток за нашите ученици

Почетокот на новата учебна година 2023/24  и приемот на првачињата во OOУ,,Аврам Писевски” беше одбележан со пригодна програма . Поздравно обраќање имаше директорот на училиштето Kристина Андриќ Стојановска , а потоа градоначалникот на општина Карпош Стевчо...