Учениците од ООУ,,Аврам Писевски“ учествуваа во емисијата ГОЛЕМ ОДМОР на МРТ. Гледачите имаа можност да го видат нашиот хор со изведба на народната песна -Јовано ,Јованке,монодрамата на ученичката Миа Ристовска за која освои I место на ,,Карпош има талент,,Омер Алтиовска со изведбата на песна од Тоше Проевски,ритмичките изведби на V-a oдделение,драматизацијата -Лудо семејство во изведба на учениците од VI-a,соло пеењето на ученичките Везире Алитевска и Теона Младеновска на песна од Тамара Тодевска, едночинки ,,Чорап со педигре“ и „Инаетливо дете“ од учениците од VIII-б,драматизација -,,Пролет во гората,, на дел од учениците од IV-a и IV- б,ритмичка изведба на ученциите од VIII-б-ромски чочек и народно оро.

Pin It on Pinterest

Share This