Организаторите во акција за засадување на ,,Наша градина,, во ОУ Аврам Писевски. Василка Стефановска- Слоу Фуд Водно, директорката на училиштето Матилда Бајкова, Јасмина Бошевска -МРК Дијалог. Благодарност и до наставниците, родители, најмногу до учениците кои со своите вредни рачиња засадуваа природа….