Посета на Саемот на книгата 2018 година во Борис Трајковски. Учениците од ООУ Аврам Писевски од прво до петто одделение на штандот на Просветно дело, заедно со уредникот на Развигор и Росица Ксенија Маказлиева Трајчевска и наставници од нашето училиште