Гостување во утринска емисија ,,Здраво Македонијo,,  со Бубе Јаневска – Ивановска на Канал 5.
Повод промоцијата на настанот на 15.5 – отворен ден на ООУ Аврам Писевски и по повод настанот Десетка за Карпош.