Новиот проект “Градиме мостови”, започна! Нашето училиште и ООУ “Линан Каба, од Љуботен денеска почнаа да го градат новиот мост на пријателство. На денот на мирот тие другаруваа, се запознаваа, нижеа накит кој ќе биде дел од активностите не само на овој проект туку за долго. Како дел од МИО но и како иницијатива за сплотување, градење цврсти мостови на пријателство. Општина Карпош и општина Бутел. Две рурални училишта, три јазици на кои се едуцираат учениците, но една мисла и порака испративме на Светскиот ден мирот-Љубов, толеранција, посветеност!😃 По тој повод засадивме Туја на мирот!