Општина Бутел беше домаќин на завршната активност на проектот ГРАДИМЕ МОСТОВИ,проект во кој беа вклучени повеќе од 100 ученици од основните училишта ООУ “Лиман Каба” од Бутел и ООУ “Аврам Писевски” од општина Карпош.