Во рамките на планираните вонаставни активности учениците од шесто одделение од ООУ,, Аврам Писевски,, на 9.11.2018г. го посетија музејот на Холокаустот.Учениците со голем интерес ги следеа информациите на водичот и се запозна со многу податоци за македонските Евреи и нивната депортација во концентрациониот логор во Треблинка.Пријатна средба и мала дружба со актерот Сашко Коцев.