По повод Неделата грижа за стари лица, ученици од ООУ А.П го посетија Геронтолошкиот дом за стари лица Мајка Тереза во Злокуќани, со пригодна програма им го разубавија денот, и се дружеа. ООУ А.П. има редовна соработка со старечкиот дом, во рамките на соработката со локална заедница.