Нашите ученици и вработените од ООУ “Аврам Писевски”, и оваа година на празникот Св.Никола, кој го празнуваат и во домот Мајка Тереза” и голем број семејства во нашата околина заеднички им овозможија убави мигови на резиденти те, заиграа, пееја, и го разубавуваа просторот во кој поминуваат голем дел од нивното заедничко време