Deprecated: Hook jetpack_pre_connection_prompt_helpers is deprecated since version jetpack-13.2.0 with no alternative available. in /home/oouavrampisevski/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Размена на музички искуства: Посета на француската професорка по блок флејта Гајел Гријен во нашето училиште | OOУ,,Аврам Писевски"

За време нa посетта од страна на професорката по блок флејта Гајел Гријен , научивме за настанокот на флејтата, за нејзиното потекло, кога и како се применувала како инструмент низ историјата. Г-ица Гајел за нашите ученици отсвири и неколку нумери. Исто така учениците научија и нумера од Нормандија”La galette”  истата да ја свират на разни инструменти, да ја пејат и секако специфичен танц од тој дел на Франција