La Chandeleur – Ден на Палачинка.Денот на Палачинката има стара традиција, за која луѓето верувале ако успееш истовремено со десната рака да ја вртиш палачинката а во левата држиш злато или монета, (без да ти падне) ќе бидеш среќен и бериќетен цела година