Deprecated: Hook jetpack_pre_connection_prompt_helpers is deprecated since version jetpack-13.2.0 with no alternative available. in /home/oouavrampisevski/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
ЕКО МОЛИВИ ЗА ПОДИГНУВАЊЕ НА СВЕСТА ЗА ЗДРАВА ЖИВОТНА СРЕДИНА | OOУ,,Аврам Писевски"

По повод почетокот на новата учебна година, во ООУ „Аврам Писевски“, во населбата Бардовци, Друштвото за пакување и управување со отпад „Пакомак“, во соработка со Министерството за животна средина и просторно планирање им додели „Еко моливи“ на првоодделенците од ова училиште. На настанот, присутни беа министерот за образование и наука Арбeр Адеми, заменик- министерот за животна средина Јани Макрадули и градоначалникот на Општина Карпош Стефан Богоев. Целта е да се подигне свесноста за заштита на животната средина и околина.