На 48-от роденден на општината Карпош се одржа манифестацијата ,, Jaс имам талент” на која учествуваше ученичката Сара Крстевска ,која успеа да интегрира МИО соработка со ученик од училиштето Партение Зографски. Како гласањето течеше , нам доволно ни беше безгласната занемена публика која на крајот не награди со громогласен аплауз. Голем успех за Сара која го освои 2-то место и нејзината наставничка Марика Ракиќ.