Учебната година официјално започна денес на 1-ви Октомври . Наставата со физичко присуство за првачињата и дечињата до трето одделение ќе се изведува под посебни протоколи како што се носење на заштитна маска, дезинфекција на рацете и држење на пропишаното безбедно растојание . Наставата за учениците од IV до IX ќе се одвива онлајн.
Директорката на ООУ,,Аврам Писевски ” м-р Матилда Бајкова денес на почетокот на учебната година се обрати пред првачињата и им посака пред се многу здравје ,среќа и успех во нивното образованието .
Безбедноста и здравјето се на прво место. Оваа учебна година ќе биде предизвик кој треба сите заедно да го прифатиме.