Денес во нашето училиште во рамките на проектот “Спорт за развој” кој е финансиран од GIZ се одржа спортски настан со мали игри за спорт за развој. На настанот активно учество замаа учениците од прво до трето одделение. Настанот го реализираа тренерите за спорт за развој Александра Гаврилоска и Светлана Софијановска и младите лидери за спорт за развој Михаил Божиновски и Лука Божиновски. При тоа во училиштето беа донирани два гола со мрежи и табли за кош со обрачи, а теренот за фудбал и ракомет беше исцртан. На овој настан беа присутни градоначалникот на Општина Карпош Стефан Богоев, раководителката на секторот за образование во Општина Карпош Емилија Арсовска, директорката на училиштето Матилда Бајкова, претставници од ТАКТ.