На 27.5.2022 година oдбележавме 36 години од постоењето на ООУ,, Аврам Писевски”. По тој повод организиравме свечена приредба за одбележување на патрониот празник. Учениците изведоа драма од познатиот роман ,,Малиот Принц”.Хорот и оркестарот ja збогатија манифестацијата со изведба на училишната химна. Со звуците од песната ,, За овој свет “ со музичкиот перформанс на нашите ученици дополнително беше даден празничен звук во одбележувањето на нашиот патронен празник . ВИСТИНСКИ СЕ ГЛЕДА САМО СО СРЦЕТО