Учениците од ООУ “Аврам Писевски”, Бардовци – Скопје, со денешната работилница испратија порака “заедно да го направиме светот поубаво место за живеење” и со тоа го одбележаа Светскиот Ден на Лицата со Даунов Синдром, 21ви Март.
Децата се цвет во развој и ако ги полееме со љубов, ќе прераснат во прекрасни цвеќиња кои ќе го разубават светот на сите нас❤️🧡💛💚💙💜