Deprecated: Hook jetpack_pre_connection_prompt_helpers is deprecated since version jetpack-13.2.0 with no alternative available. in /home/oouavrampisevski/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Денеска е Св. Кирил и Методиј- Денот на сесловенските просветители | OOУ,,Аврам Писевски"

Денеска се празнува 24 Мај – Денот на сесловенските просветители Св. Кирил и Методиј, основачите на првата словенска азбука – глаголицата и основоположниците на словенската писменост.
Учениците од нашето училиште под менторство наодделенските раководител,библиотекарката Татјана Митрички и наставничките по македонски јазик Елена Тодоровска и Ивана Ристеска во чест на нашите први учители го испишаа глаголското писмо односно глаголицата во најразлични бои,напишаа песни ,…
Честит и вековит празник