Дабар

Дабар

Одржување на натпреварот Дабар по информатика и сродните науки.Натпреварот се спроведе во 160 основни училишта во Република Македонија. На него можеа да учествуваат сите ученици од 1-во до 9-то одделение, користејќи ги компјутерите во нивните училишта....
Глобален час ,,Секој оброк раскажува своја приказна

Глобален час ,,Секој оброк раскажува своја приказна

Министерката за образование и наука Рената Дескоска заедно со претставникот на УНИЦЕФ Бенџамин Перкс присуствуваа на најголемиот глобален час што се одржа во ОУ „Аврам Писевски“ во село Бардовци. Најголемиот глобален час е иницијатива на светско ниво за запознавање на...
Учениците во „Голем Одмор“

Учениците во „Голем Одмор“

Учениците од ООУ,,Аврам Писевски“ учествуваа во емисијата ГОЛЕМ ОДМОР на МРТ. Гледачите имаа можност да го видат нашиот хор со изведба на народната песна -Јовано ,Јованке,монодрамата на ученичката Миа Ристовска за која освои I место на ,,Карпош има талент,,Омер...
Работилница ,,Акциско истражување “

Работилница ,,Акциско истражување “

На 13.3.2017 во нашето училиште имаше работилница ,,Акциско истражување “-презентација од страна на психологот во која учествуваа наставниците и директорот Facebook Twitter LinkedIn Pinterest...

Pin It on Pinterest