Награда за Анастасија Велковска од IXa

Награда за Анастасија Велковска од IXa

На 16 Меѓународен ликовен натпревар во Словенија – Bodi umetnik на тема: “Igraj se z mano” Нашата ученичка Анастасија Велковска освои диплома за избрано дело од вкупно 4902 уметнички дела од 9...

Натпревар по Англиски јазик

Регионален натпревар по англиски јазик 📌На 08.04.2023 година се одржа регионалниот натпревар по англиски јазик организиран од ЕЛТАМ-МК. Учениците од нашето училиште ги постигнаа следните резултати. ⭐V одделение (ментор Љубица Манов) второ место – Аника...

Меѓународниот натпревар по странски јазици Willkommen 2023

Ученичките од IV одделение, Јована Стојановска и Ева Анастасијевска заедно со нивниот ментор Љубица Манов, учествуваа на Меѓународниот натпревар по странски јазици Willkommen 2023 и освоија одлични резултати во првиот круг од натпреварот по Англиски јазик. Ученичката...

Ликовен конкурс

🎨На државниот ликовен конкурс на тема: „Македонските раси на кучиња, најдрагите придружници на децата“ организиран од Кинолошки клуб „Македонски паничар“ Од нашето училиште прво место во категорија деветтодделенци освои Илија Блажевски...

Oпштински натпревар по англиски јазик

Општински натпревар по англиски јазик На 18.03.2023 година се одржа општинскиот натпревар по англиски јазик организиран од ЕЛТАМ-МК. Учениците од нашето училиште ги постигнаа следните резултати. V одделение (ментор Љубица Манов) второ место – Аника Симоновска...
Eдуино-игратон

Eдуино-игратон

Учениците од II-б заедно со одделенскиот раководител Ангела Петров беа дел од првиот ЕДУИНО-ИГРАТОН. ЕДУИНО-игратонот беше осмислен како креативен предизвик за игра и учење преку седум селектирани активности и игри наменети за деца од 3 до 10-годишна возраст. Помеѓу...