Deprecated: Hook jetpack_pre_connection_prompt_helpers is deprecated since version jetpack-13.2.0 with no alternative available. in /home/oouavrampisevski/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Novosti | OOУ,,Аврам Писевски"
Денеска е Св. Кирил и Методиј- Денот на сесловенските просветители

Денеска е Св. Кирил и Методиј- Денот на сесловенските просветители

Денеска се празнува 24 Мај – Денот на сесловенските просветители Св. Кирил и Методиј, основачите на првата словенска азбука – глаголицата и основоположниците на словенската писменост. Учениците од нашето училиште под менторство наодделенските...
Oдбележување на 2ри Април, Меѓународниот Ден за подигање на свеста за лицата со Аутизам

Oдбележување на 2ри Април, Меѓународниот Ден за подигање на свеста за лицата со Аутизам

…и учениците од ООУ “Аврам Писевски”, заедно со дефектологот Маријана и образовните асистенти Марија и Даниела испратија порака “да ги разбереме лицата со аутизам, прифатиме и да се најдеме на половина пат, за да создадеме поинклузивно...
Oдржување на работилница

Oдржување на работилница

Денес стручната служба (психолог Мери Синадиновска и дефектолог Маријана Грчевска Чадиковска) од нашето училиште ООУ,,Аврам Писевски” одржаа работилница со учениците од 9а и 7а одделение,на тема “Врсничко насилство” … на истата тема се гледаше...
Десиминација на проектот „АРИСЕ“-поддржан од страна на НВО Чекор по чекор е Проект за намалување на нееднаквостите во образованието

Десиминација на проектот „АРИСЕ“-поддржан од страна на НВО Чекор по чекор е Проект за намалување на нееднаквостите во образованието

Десиминација на проектот „АРИСЕ“-поддржан од страна на НВО Чекор по чекор е Проект за намалување на нееднаквостите во образованието. Целта на овој проект е преку средби на наставници кои ќе ги пренесуваат своите вештини за критичко размислување и решавање на проблеми...