ЧЕКОР НАПРЕД ЗАЕДНО

ЧЕКОР НАПРЕД ЗАЕДНО

Под насловот „World of differences and similarities” (Светот на расликите и сличностите) трите училишта: „Лазо Трповски“, „Лириа“ и „Аврам Писевски“, ја одржаа втората работилница од проектот Step Forward Together, предводени од своите координатори: Соња Јовановска,...
Одбележување на светскиот ден на детето

Одбележување на светскиот ден на детето

Генералното собрание на Обединетите нации во 1954 година го означи 20 Ноември како Светски  ден на детето, кој има за цел да обезбеди благосостојба на децата низ светот и да ги потсети возрасните дека децата како рамноправни членови на секое општество имаат свои права...
STEP FORWARD TOGETHER

STEP FORWARD TOGETHER

На 29.10 партнер училиштата „Лазо Трповски“, „Аврам Писевски “ и „Лириа“ поддржани од организацијата „Младински центар за еднакви можности“ ги започнаа активностите во склоп на проектот „Step Forward Together“ како дел од фондот „Градиме мостови“ кој ги поддржува...