ДОБРЕ ДОЈДОВТЕ НА ВЕБ СТРАНАТА НА ООУ „АВРАМ ПИСЕВСКИ“

АКТИВНОСТИ

2 Ден -Размена на  искуства во одделенска настава како и соработка помеѓу предметите :англиски јазик и ликовно образование

2 Ден -Размена на  искуства во одделенска настава како и соработка помеѓу предметите :англиски јазик и ликовно образование

2 Ден -Размена на  искуства во одделенска настава како и соработка помеѓу предметите :англиски јазик и ликовно образование. Учениците со големо задоволство и внимание ги следеа часовите                          ...

Едукативно предавање на тема ,,Трговија со луѓе”

Едукативно предавање на тема ,,Трговија со луѓе”

Трговијата со луѓе е меѓународен проблем и претставува модерна форма на ропство. Во процесот на трговија со луѓе најсурово се искористува човечкото тело и труд при што на жртвите им се прекршуваат основните човекови права, почнувајќи од ограничување на движење, па се...

Реконструкција на тоалетите во OOУ,, Аврам Писевски”

Реконструкција на тоалетите во OOУ,, Аврам Писевски”

Со реконструкцијата на тоалетите во училиштето „Аврам Писевски“ (Бардовци) целосно се подобрија хигиенско – санитарните услови во оваа образовна институција.. Активностите беа спроведени во рамки на Проектот на УСАИД за меѓуетничка интеграција на младите...

Доделени наградите на дванаесетиот меѓународен литературен натпревар (конкурс) на тема ,, Моќта на словото‘‘ во организација на библиотеката ,, Браќа Миладиновци‘‘-Скопје, Сектор ,, Другарче‘‘

Доделени наградите на дванаесетиот меѓународен литературен натпревар (конкурс) на тема ,, Моќта на словото‘‘ во организација на библиотеката ,, Браќа Миладиновци‘‘-Скопје, Сектор ,, Другарче‘‘

На 4.12.2019 во библиотеката ,,Другарче‘‘, по повод одбележувањето на денот на Св. Климент Охридски, беа доделени награди за литературен конкурс на тема: ,,Моќта на словото‘‘.Првонаградени ученици од нашето училиште се Марко Крстевски од IX оддел. и Мила...

Сертификат за училиште со квалитет

Сертификат за училиште со квалитет

Нашето училиште по прв пат се здоби со Сертификат за квалитет како резултат на успешно работење , соработка и позитевен пристап кон поставените цели во образовниот...

Заедничка работилница на наставници и ученици

Заедничка работилница на наставници и ученици

На ден 9.10.2019 во ООУ,,Аврам Писевски" се одржа работилница на тема,,Социјална инклузија на деца со посебни образовни потешкотии" на која присуствуваа група ученици и наставници.Презентери на работилницата беа психологот Елизабет Солтирова и специјалниот...

Втор ден професионален развој на одделенските наставници!

Втор ден професионален развој на одделенските наставници!

На денешното отварање на Обуките по математика за основно образование организирани од авторите на збирките по математика  и издавачкатa куќа Просветно дело  активно учество зедоа и дел од одделенските наставници од ООУ,,Аврам Писевски.                  ...

Детската недела со уште еден настан-активност во ООУ “Аврам Писевски”- #грижа за себе, за оралното здравје

Детската недела со уште еден настан-активност во ООУ “Аврам Писевски”- #грижа за себе, за оралното здравје

Детската недела со уште еден настан-активност во ООУ "Аврам Писевски"- #грижа за себе, за оралното здравје, грижа за запчињата, разбивање на стравот од стоматолог# Наш гостин д-р Кристијан Ристовски!😃 Гледавме заедно презентација, си игравме улоги , и учевме за нашите...

Априлијада

Априлијада

Априлијада во нашето училиште.Денес заедно со нашите другарчиња од градинката "Распеана младост" клон "Виножито" под маски го прославивме Денот на шегата. Учениците и децата од градинка заедно со нивните наставнички дефилираа низ улиците на...

Работилница

Работилница

Во текот на изминатава недела во нашето училиште, координаторот, психолог Мери Синадиновска, успешно реализира ВЕЛО работилници: “Точка до точка” и “Мојот велосипед”, со ученици од 1 во одделение. Учениците низ игра и забава, ја развиваа својата креативност и...

Одбележување на Светскиот ден на лица со Даунов синдром

Одбележување на Светскиот ден на лица со Даунов синдром

Учениците од ООУ "Аврам Писевски", Бардовци - Скопје, со денешната работилница испратија порака "заедно да го направиме светот поубаво место за живеење" и со тоа го одбележаа Светскиот Ден на Лицата со Даунов Синдром, 21ви Март. Децата се цвет во развој и ако ги...

Учество во Sвон

Учество во Sвон

Денес 17.3.2023 нашето училиште беше гостин во емисијата ,,Ѕвон,, на МТВ.Учениците и нивните ментори го претставија училиштето во најдобро светло.

Посета на Институтот за фолклор,,Марко Цепенков’

Посета на Институтот за фолклор,,Марко Цепенков’

Денес со учениците од 9 одд.и дел од учениците 8 одд ООУ ,,Аврам Писевски'' го посетивме Институтот за фолклор,,Марко Цепенков''.Директор Ермис Лапазановски и Доцент доктор Стојанче Костов не запознаа со работата на институтот и неговото истражување во областа фолклор...

21 февруари Меѓународен ден на мајчиниот јазик

21 февруари Меѓународен ден на мајчиниот јазик

21 февруари Меѓународен ден на мајчиниот јазик прогласен од УНЕСКО на 30-тата сесија на Генералната конференција во 1999 година. Славењето на Денот на мајчиниот јазик би требало да нè потсети за грижата за својот јазик, но и да ни укаже за присуството на други јазици....

РЕГИОНАЛЕН  натпревар на хорови оркестри и солисти

РЕГИОНАЛЕН натпревар на хорови оркестри и солисти

Во организација на Здружение на музичките педагози во ООУ ЈАН АМОС КОМЕНСКИ на 17.4.2019 учествувавме на РЕГИОНАЛЕН натпревар на хорови оркестри и солисти, при што нашиот оркестар освои II место Дуети:Христина Ѓорѓиевска и Ивона Николовска 9 одд освоиле...

Прва награда за V-a за проектот Зелени стапалчиња

Прва награда за V-a за проектот Зелени стапалчиња

Уште еден проект-,,Зелени стапалчиња“ ,успешно спроведен во нашето училиште од страна на ученците од V-a и одделенскиот наставник Драгана Гавриловска-Горковска во соработка со предметните наставници Ана Дионисиева и Наташа Томшиќ кои со...

Обука по математика за основно образование

Обука по математика за основно образование

  На денешното отварање на Обуките по математика за основно образование организирани од авторите на збирките по математика  и издавачкатa куќа Просветно дело  активно учество зедоа и дел од одделенските наставници од ООУ,,Аврам Писевски.               ...

Бронзен медал за нашите ракометари

Бронзен медал за нашите ракометари

Во овогодинешната училишна лига  во ракомет учениците од нашето училиште овоива трето место во организација на општина Карпош.                              ...

Регионален натпревар по народна техника

Регионален натпревар по народна техника

Учениците од ООУ,,Аврам Писевски`` земаа учество во Регионалниот натпревар по народна техника. заедно со професорот по географија Благојче Бошковски. Драган Младеновски од VIII-a oсвои второ место и Бобана Стојановска од VIII-a освои трето...

Освоено второ и трето место на Државниот натпревар по информатика

Освоено второ и трето место на Државниот натпревар по информатика

Здружението на информатичарите на Македонија дванаесетта година по ред организира натпревари по информатика за учениците од основното образование. Целта на досегашните циклуси на натпревари беше да се заинтересираат колку што е можно поголем број на ученици за...

Општинскиот натпревар по хемија за ученици од основните училишта во општина  Карпош

Општинскиот натпревар по хемија за ученици од основните училишта во општина Карпош

Општинскиот натпревар по хемија за ученици од основните училишта во општина  Карпош се одржа на 24 февруари 2018 год. со почеток во 10:00 ч. во ООУ,, Аврам Писевски,,  На натпреварот учествуваа 85 ученици и присуствуваа нивните  наставници-ментори  . Натпревар се...

Посета на старскиот дом ,,Maјка Тереза”

Посета на старскиот дом ,,Maјка Тереза”

Стареењето е природен процес.За време на староста,на луѓето им е потребна најголема грижа И љубов.Грижата за старите лица не е само одговорност,туку и морална должност.Старите луѓе се столбот на едно семејство. .Дел од учениците на OOУ,,Аврам Писевски” им го...

Првиот училишен ден за нашите првачиња

Првиот училишен ден за нашите првачиња

Денес започна новата учебна година а за нашите првачиња првиот училишен ден.Со топли насмевки,приредба и добрдојдовте ги пречекавме идните првачиња.Им посакуваме успешно чекорење кон знаењта и среќен почеток. Среќен почеток на сите наши ученици и успешна...

Подготовка за првиот училишен ден

Подготовка за првиот училишен ден

Со задоволство се подготвивме за првиот училишен ден.Нашите ученици ќе можат да ги продлабочат своите знаења во преуредената библиотека а одморите да ги поминуваат во прекрасниот училишен...

Oпштина Карпош распиша јавен оглас за доделување на стипендии за талентирани ученици –спортисти, кои учат во осмо и деветто одделение.

Oпштина Карпош распиша јавен оглас за доделување на стипендии за талентирани ученици –спортисти, кои учат во осмо и деветто одделение.

За да ги мотивира основците од десетте училишта на своја територија, општина Карпош распиша јавен оглас за доделување на стипендии за талентирани ученици –спортисти, кои учат во осмо и деветто одделение. Висината на стипендијата ќе изнесува 2.500 и 3.000...

Десиминација на проектот „АРИСЕ“-поддржан од страна на НВО Чекор по чекор е Проект за намалување на нееднаквостите во образованието

Десиминација на проектот „АРИСЕ“-поддржан од страна на НВО Чекор по чекор е Проект за намалување на нееднаквостите во образованието

Десиминација на проектот „АРИСЕ“-поддржан од страна на НВО Чекор по чекор е Проект за намалување на нееднаквостите во образованието. Целта на овој проект е преку средби на наставници кои ќе ги пренесуваат своите вештини за критичко размислување и решавање...

Трето место за ,,Најдобро уреден еко училишен двор”

Трето место за ,,Најдобро уреден еко училишен двор”

Нашето училиште освои трето место за ,,Најдобро уреден еко училишен двор,,Денес градоначалникот Стевчо Јакимовски ги додели дипломите и наградите на добитниците меѓу кои е и нашето училиште. Благодарност до сите вработени и учениците кои учествуваа во...

ООУ „Аврам Писевски“

ООУ „Аврам Писевски“ има статус на самостојност од учебната 1985/1986 година и до денеска функционира како самостојно.

Местоположба

Општинското основно училиште „Аврам Писевски“, ја опфаќа територијата на населените места с.Бардовци и населбата Злокуќани.

Училишниот објект

Училишниот објект е од тврда градба, располага со училнички простор 2429 м2 , а училиштето располага со дворна површина од 7760 м2

Ученици

Во училиштето се воспитуваат и образуваат 243 ученици распоредени во 14 паралелки и дневен престој од прво до петто одделение

ЗА АВРАМ ПИСЕВСКИ

Аврам Писевски е роден на 21 јануари 1921 година во селото Галичник,со потекло од печалбарско семејство. Татко му Митре бил печалбар долги години во Лариса,соседна Грција,заедно со неговите два сина.Околу 1930 Митре решил да се врати во родната татковина.

Химна на ООУ,,Аврам Писевски”

КОРИСНИ ЛИНКОВИ

Директор Kристина Андриќ Стојановска