Општински натпревар по англиски јазик

На 18.03.2023 година се одржа општинскиот натпревар по англиски јазик организиран од ЕЛТАМ-МК. Учениците од нашето училиште ги постигнаа следните резултати.

V одделение (ментор Љубица Манов)
второ место – Аника Симоновска V-б одд

VII одделение (ментор Наташа Томшиќ)
трето место – Мито Бошковски VII-а одд

IX одделение (ментор Наташа Томшиќ)
Трето место Ива Димчевска IX -a одд

Учениците продолжуваат на регионален натпревар.