…и учениците од ООУ “Аврам Писевски”, заедно со дефектологот Маријана и образовните асистенти Марија и Даниела испратија порака “да ги разбереме лицата со аутизам, прифатиме и да се најдеме на половина пат, за да создадеме поинклузивно општество.” Сите заедно со мала работилница го одбележавме 2ри Април, Меѓународниот Ден за подигање на свестта за лицата со Аутизам.