Денеска се празнува 24 Мај – Денот на сесловенските просветители Св. Кирил и Методиј, основачите на првата словенска азбука – глаголицата и основоположниците на словенската писменост.
Учениците од нашето училиште под менторство наодделенските раководител,библиотекарката Татјана Митрички и наставничките по македонски јазик Елена Тодоровска и Ивана Ристеска во чест на нашите први учители го испишаа глаголското писмо односно глаголицата во најразлични бои,напишаа песни ,…
Честит и вековит празник