Преку работилница за поттикнување креативност, истрајност, соработка, комуникација, концентрација, самодоверба, социјални вештини дел од учениците од ООУ “Аврам Писевски” заедно со нивниот дефектолог Маријана Грчевска Чадиковска, го одбележаа 2ри Април – Меѓународниот ден на лицата со Аутизам. Оваа активност ја направивме со цел подигање на свеста и давање поддршка на лицата со аутизам и нивните родители/старатели. Сите заедно, испративме порака “ЕДНО СОНЦЕ ЗА СИТЕ ДЕЦА”